Prepoznavanje prisustva glodara

Imam problem sa
ČIME
  • Miševima
  • Bubašvabama
  • Mravima
  • Pacovima
GDE
  • Na poslu
  • Kod kuće
?

Prisustvo glodara u stanovima, poslovnim objektima često može proći neopaženo, do onog momenta dok ne primetimo žive jedinke, kada je već kasno.

 

Prvi znak prisustva glodara u objektu jeste prisustvo njihovog izmeta. Izmet glodara često neopažamo jer nema karakterističan izgled.

 

Prepoznavanje prisustva glodara

 

Prema obliku i veličini izmeta možemo konstatovati o kojim se štetočinama radi (kućni miš, sivi ili crni pacov).

 

Prepoznavanje prisustva glodara

 

Pored izmeta, na prisustvo glodara ukazuje i neprijatan miris koji nastaje usled samog njihovog prisustva, kao i usled njihovih ekskremenata. Karakterističan jak miris kanalizacije možda ukazuje na to da vam je u kuću ušao pacov i u tom slušaju bi trebalo pozvati profesionalnu službu koja će se time pozabaviti. Miševi ostavljaju specifičan miris urina, koji se lako prepoznaje.

 

Šteta koji glodari nanose na pokućstvu, instalacijama, namirnicama takođe može ukazati na njihovo prisustvo. Miševi pri hranjenju usitnjavaju komade hrane i iza njih često ostaje prašina na mestu hranjenja. Pacovi, s obzirom da su veći, ne ostavljaju prašinu a količine hrane koje pojedu su veće.

 

Prepoznavanje prisustva glodara

 

Prepoznavanje prisustva glodara

 

Prisustvo glodara takođe možemo utvrditi i na osnovu pojave karakterističnih oštećenja i rupa, kuda se oni kreću i gde se gnezde.

Pozovite nas već danas! 011/227-68-48